Com utilitzar el Reglament de Participació de l'Ajuntament de Barcelona
(o com donar la volta al mitjó)
b) Val la pena fer l’esforç de recollida de signatures per aconseguir un àmbit de participació?
2. La necessitat de tenir persones voluntàries que siguin fedataris en el procés de recollida de signatura permet crear una xarxa de gent activista motivada per la problemàtica que fàcilment pot consolidar-se com a col·lectiu compromès en la reivindicació més enllà de la recollida de signatures.
3. Qualsevol iniciativa ciutadana queda publicada a la web Decidim: www.decidim.barcelona/initiatives>. Això permet tenir un espai web gratuït a on puguis explicar la teva petició penjar el material i documents que creguis convenient. Pots tenir una direcció URL directa a la teva iniciativa per poder difondre-la a través de les xarxes. No cal que tinguis una web pròpia per fer la campanya.
4. A través de Decidim també es poden recollir signatures digitals i que la gent pugui emetre opinions. Les signatures digitals poden facilitar molt la recollida de suports. La difusió de les campanyes per les xarxes socials és molt important especialment en dos aspectes:
b) quan la iniciativa no estigui circumscrita a un territori determinat. Per exemple, si es tracta de canviar el nom d’un carrer el millor és posar una parada en aquest carrer per recollir signatures, però si en canvi es tracta de voler canviar de normativa sobre els drets del col·lectiu LGTBI, la recollida a través de les xarxes és molt més eficaç.
5. La principal dificultat pera la gent no avesada al món digital per realitzar la signatura on-line es troba en la primera vegada que ho intenta fer, ja que primer t’has de de registrar a la plataforma Decidim. No és gaire complicat, però el moviment veïnal clàssic té una bretxa digital a tenir en compte. No obstant, un cop fet el registre, pots entrar tantes vegades com vulguis i en un minut signar la iniciativa que vulguis. Per tant, és important crear en les AV una complicitat entre els associats i gent afí del barri que estigui al corrent de què va això i que, d’entrada, sigui una base amb la qual comptar cada vegada que els hi requerim la seva signatura digital.
6. Hem de tenir molt en compte que cada signatura, si s’arriba al nombre requerit, és subvencionada per l’ajuntament amb 1€. Això pot permetre contractar una persona per coordinar i fer el seguiment de tot el procés i també poder finançar el material de difusió necessari (cartells, tríptics explicatius, etc.).
7. És molt important abans d’embarcar-se en fer una iniciativa ciutadana tenir bastant clar que és factible aconseguir el número signatures que ens emanen. Del contrari, si fracassem pot generar una gran sensació de fracàs entre la gent implicada.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
0 comentaris
Carregant els comentaris ...
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...