Como ultilizar el Reglamento de Participación de l'Ajuntament de Barcelona
(o como darle la vuelta al calcetín)
1. Quan convé a tirar endavant un procés participatiu?
2. Definició de l’espai públic. Davant d’un solar que estigui destinat a equipaments i l’AV, que ha de representar el sentiment de la gent, no té clar quin tipus d’equipament s’hi ha de demanar. O bé quan s’ha de fer el disseny d’una plaça o d’un carrer. En aquests casos a vegades hi ha criteris de fons o no i en altres de gustos pels quals l’AV no té perquè definir-se.
3. Quan es tracta de plans estratègics de barri. Per exemple el pla d’equipaments, el patrimoni històric, el de mobilitat, etc. Acostuma a passar que la complexitat d’aquests plans fa que s’elaborin, inclús amb la participació de membres de les AV, allunyats de la gent del carrer, que només reacciona quan li toquen coses concretes (una línia de bus, una escola,...). La dinàmica d’un procés participatiu permet obrir aquestes col·laboracions.
4. Per fer participar al veïnat en una presa de decisió no sempre és necessari obrir un procés participatiu. Depèn de l’envergadura del tema. A vegades n’hi ha prou a convocar els veïns i veïnes a una assemblea o crear una comissió oberta tothom que vulgui fer el seguiment d’un determinat tema, etc..
5. Altres...
Reportar contenido inapropiado
Este contenido no es apropiado?
0 comentarios
Cargando los comentarios ...
Deja tu comentario
Inicia sesión con tu cuenta o regístrate para añadir tu comentario.
Cargando los comentarios ...