Guia per a la rehabilitació climàtica dels barris de la ciutat
Cas d’estudi del Poblenou
Quant a aquest procés
Guia per a la rehabilitació climàtica dels barris de la ciutat.
Cas d’estudi del Poblenou
PARTICIPA EN L'ENQUESTA: AQUÍ
Tenim la necessitat de transformar les nostres vides perquè el mon s’està transformant.
La planificació urbana i territorial és clau en la qualitat de vida de les poblacions. En relació amb l’urbanisme, diferents aspectes determinen l’entorn i el benestar dels seus habitants; com la mobilitat, els espais verds, la qualitat de l’aire, la seguretat alimentària, el paisatge o aspectes relacionats amb l’habitatge.
La forma i el disseny de l’entorn urbà i el seu territori circumdant tenen un gran impacte en la salut dels seus habitants, tant física com mental.
Són aquestes consideracions que han animat l’Associació de Veïns i Veïnes (AVV) del Poblenou, la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a associar-se per redactar la Guia per a la rehabilitació climàtica dels barris de la ciutat amb el Poblenou com a cas d’estudi.
La guia pretén aportar una eina que contribueixi a aconseguir els objectius plantejats al Pla Clima de l’Ajuntament de Barcelona, de més espai verd, més superfície permeable i aprofitament del cicle de l’agua a la ciutat.
Amb el concurs de les tecnologies, la participació ciutadana i l’estudi de camp, la guia proposa estratègies i mesures d’adaptació i resiliència tant al canvi climàtic com als esdeveniments extrems com les onades de calor i les pluges torrencials.
Amb aquesta exposició, volem sensibilitzar sobre les raons que ens obliguen a actuar i reclamar l’adaptació del espai públic.
Hi destaquem les aportacions de la guia sense entrar en els tecnicismes i volem posar també el focus a les iniciatives veïnals que ja existeixen i ja contribueixen a aportar solucions que hem d’escalar.
Compartir: