Comunitats Energètiques de Barri
Definició del model i estudi de viabilitat
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després fer propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir i prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció dels membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment es tria una candidatura), pressupostos participatius (on es fan propostes, es valoren econòmicament i es vota amb els diners disponibles), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Quant a aquest procés
L’objectiu és elaborar un informe sobre la viabilitat d’establir Comunitats Energètiques de Barri amb una oferta adreçada a tota la població i que sigui gestionada de manera comunitària i coproduïda amb l’impuls municipal. Es pretén també dinamitzar i generar connexions entre les diferents Comunitats Energètiques per compartir experiències, necessitats i solucions.
Compartir: