51 Assemblea de la Favb
#51assembleaFavb Moviment veïnal contra crisi ecosocial
Un nou cicle en una conjuntura complicada<br>
A les turbulències de la política municipal cal afegir que, un cop més, estem en una situació socialment molt complicada. Les jornades celebrades l’any passat ens van servir per reflexionar sobre alguns del problemes estructurals que afecten a la nostra vida, especialment la crisi ecològica en les seves diverses i canviants impactes (canvi climàtic, contaminació, sequera, etc) i les creixents desigualtats generades pel model econòmic imperant, per la persistència del patriarcat, per les polítiques migratòries i el racisme latent... Desigualtats que tenen el seus impactes en la precarietat laboral, l’accès a l’habitatge, les malalties mentals, les discriminacions que pateixen determinats col·lectius, les carregues de treball, etc. I a tots aquests problemes estructurals si afegeix una situació econòmica marcada per la inflació, per l’amenaça del retorn de les polítiques d’ajust i de una nova crisi financera. S’acumulen les dificultats, la majoria generades molt lluny dels nostres barris, però que acaben tenint un impacte, a vegades brutal, en les condicions de vida de la majoria.
Tornem a estar en una fase de grans incerteses i turbulències. On caldrà concentrar-se en lo essencial i treballar amb mirada llarga: per enfortir el propi moviment veïnal, el teixit social dels barris, per reforçar les cultures de la igualtat enfront els brots racistes, autoritaris i insolidaris, per avançar en propostes que permetin afrontar els impactes estructurals en cada barri, per exigir que es compleixin els projectes aprovats, per avançar en una participació real de la ciutadania.
Pot semblar molt ambiciós. Sabem que tot costa molt esforç i els avenços son lents. Però sabem que moltes de les nostres conquestes han resultat cabdals per millorar els nostres barris, per generar convivència. Per això ens cal reconèixer les nostres debilitats i treballar per superar-les. Ara, més que mai, es necessari practicar el “Pensar globalment, actuar localment”.
El que segueix son línies de treball per orientar la nostra tasca.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
0 comentaris
Carregant els comentaris ...
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...