Pacte per Barcelona
Debat sobre les propostes a presentar
Propostes del moviment veïnal
Darrer comentari de
Participants
4
Grups
0
Referència: FAVB-DEBA-2020-05-418
Versió 2 (de 2) veure altres versions
Salud integral i polítiques de cures
- reforç primària i polítiques salut comunitària
- integrar residencies a xarxa sanitària
- repensar polítiques de cures
- dignificació condicions laborals i definició servei públic
Educació (veure el document de la comissió d'educació)
- política de xoc contra increment desigualtats educatives
- dotacions escoles, equips, acompanyaments
- Lligar amb polítiques lleure i cultura
Serveis socials
- redimensió i canvis intervencio
- increment acció comunitaria
- polítiques ben dissenyades garantía rendes i ajuts
- canvis polítiques estrangeria
Acció comunitària a tots els barris
Per participar indiqueu a quina associació pertanyeu
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Tancar el debat
Quin és el resum o conclusions d'aquest debat?
7 comentaris
Conversa amb Eva Ceano-Vivas
Heu tingut en compte la migració i el refugi en les propostes?
Si, ho tenim present en el document conjunt s'explicita demanant politiques adequades per aquesta realitat
• Caldrà una redimensió en acció comunitària.
Es penós i socialment inacceptable que en una societat laica l'església i els seus substituts orgànics, les ONG, societats sense cap control social, amb tota classe d'ideologies i credos, hagin hagut de fer-se els líders de la justícia social, inexistent a les administracions. Hem de capgirar això! La societat civil, a través de la seva administració ha de tenir el control del benestar dels seus ciutadans.
Polítiques ben dissenyades en garantia de rendes i ajuts, també en el tracte d’estrangeria. Abordar els ciutadans des de l'origen, tothom ha d'estar identificat, empadronat, amb feina i sou, i els drets fonamentals coberts. Es pot fer, a altres llocs ho fan.
Sanitat.
Objectiu: L’evidència de les mancances és prou colpidora, cal reforçar la qualitat de la sanitat pública a la ciutat. Aprenem i entenem la situació. A Catalunya s'han utilitzat la xarxa d'equipaments sanitaris social, després apropiada per entitats privades per aplicar la sanitat. Ex. St. Pau, el Clínic, l'Hospital del Sagrat Cor, i així fins l'últim hospital de poble. La sanitat pública és de primer ordre, però no cobreix bé la petita sanitat. S'ha de reestudiar la sanitat primària i integrar aquests equipaments apropiats a la xarxa pública
Cal reforçar la sanitat primària i aplicar polítiques de salut comunitària. D'acord. Potser absorbint la sanitat privada de mútues i altres organitzacions?
Integració de les residències a la xarxa sanitària primària. Com com es fa en algunes privades?
Caldrà reforçar tot el sistema de salut mental: D'acord. No hi ha servei públic, tot es privat i si cal es contracta.
Cures
Repensar i dignificar les política de cures: model de residències de gent gran, atenció domiciliaria etc. Cal tenir els serveis de titularitat pública, no subcontractats. Però mana el capital i hi ha negoci explotant els serveis.
Educació
La pandèmia ha posat en evidència les enormes desigualtats a ciutat que cal solucionar. La situació es molt semblant a la de la sanitat. Cal més inversió en la pública.
Potser s'ha de refer el sistema de distribució de l'alumnat a les escoles per equilibrar-los?
Fer universal l’educació de 0 a 3 anys. Voluntària, amb suficient oferta de places públiques
Incrementar l’accio comunitaria: tenint contacte directe i constant amb centres ludics i espais juvenils, integrar cada activitat dins del espai on es mouen amb el seu barri, per exemple si es tracta d’un cau o esplai, oferir activitats d’integració al barri, si és una assemblea LGTBI vincular-los amb les escoles del barri, oferint espai de concienciació.
També és interessant el fet de fer campanyes de concienciació de comunitat, i provar de buscar que el jovent s’interessi per la gent gran, no és novedós saber que són els últims en tot, i oferir més contacte i fins i tot taller de cures, des de les escoles, centres civis etc.
Polítiques d’estrangeria: no només presionar per acabar amb aquelles lleis que inpedeixen la vida digne de les persones immigrants, sinó també fer campanya d’ajudes a persones nouvingudes, que sovint es troben desprotegides i lluny d’entendre com funcoina el nostre sistema, i com demanar ajuda tampoc els és fàcil, projectes amb molta visualització i de fàcil accès que els orientès per a poder començar-se a moure’s.
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...